Kurser i mindfulness

Kurser i mindfulness

Mindfulness eller medveten närvaro är att vara närvarande i nuet. Att se det som sker runt oss och inom oss, utan filter och utan att döma. Mindfulness är inte krångligt, flummigt eller något extra utan handlar om att träna vårt fokus.


Mindfulness är forskningsbaserade​​ metod​er och verktyg och det är något som alla kan lära sig. Vi har det redan i oss men med en snabb omvärld, snabb teknik och många intryck behöver vi träna hjärnan för att kunna hålla fokus, kunna hitta pauser, kunna vara i nuet.


I våra kurser lär du dig det.


Använd ditt friskvårdsbidrag - bara ange det i anmälan så ordnar vi giltigt kvitto.


Grundkurs i mindfulness


Lär dig uppleva mindre stress och oro, mer harmoni. Få verktyg att använda i din vardag.

LÄS MER HÄR

GÖR DET ENKELT

Mindfulness - Grundkurs

Vill du få
- minskad stress och oro
- bättre immunförsvar
- ökat välbefinnande
- vetenskapligt grundade verktyg för livet

Gå vår grundkurs i mindfulness!


Använd ditt friskvårdsbidrag - bara ange det i anmälan så ordnar vi giltigt kvitto.


Utbildningen riktar sig till dig som känner att du vill få ner din stress, ångest eller bara bli lugnare och hitta ett verktyg som du kan använda i din vardag. Mindfulness brukar på svenska översättas till medveten närvaro. En metod och ett förhållningssätt till livet. Oftast är ju våra tankar i gång hela tiden och styr vårt beteende. Mindfulness kan hjälpa till att bryta den cirkeln.


Syfte med kursen

I kursen lär du dig att relatera direkt till det som händer i ditt liv och ta ansvar för det. Du lär dig att medvetet och systematiskt arbeta med att möta utmaningar i ditt liv såsom stress och upplevda krav i vardagen. Det vill säga att ta hand om dig själv på ett sätt som bara du kan göra själv.


Är det här en kurs för dig?

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig att tex hantera fysisk och/eller psykisk stress, oro och/eller ångest. Eller du kanske har en längtan efter att leva mer närvarande, få ökad energi och känna dig mer i balans?


Innehåll

Programmet är upplevelsebaserat och innehåller bl a kroppscanning, meditation, uppmärksamhetsövningar integrerade i vardagen samt reflektioner enskilt, parvis och i grupp.

Lärandet sker genom upplevelsebaserade övningar och reflektioner vilka man sedan får öva på och utforska i sin vardag. Kursen är med andra ord ett åtagande. Utöver närvaron på gruppträffarna förväntas deltagare att göra hemövningar med hjälp av bl a mindfulnessövningar. Kombinationen av gruppträffar och hemövningar skapar möjligheter för varaktiga och hållbara förändringar.


Plats: Studio HälsoStund, Skarphagens Centrum, Norrköping

Omfattning: 8 grupptillfällen + 1 heldag
Antal: 8-15 deltagare

Pris: 3 900 kr

Vårens kurs är fulltecknad.

Nästa kurstillfälle startar tisdag 5/9 -23 kl. 18-20 med heldagsretreat som avslut söndag 29/10 -23

Grundkurs i mindfulness - online


Samma upplägg som grundkurs på plats men du kan vara med från hemmet eller vart du väljer att koppla upp dig ifrån.

LÄS MER HÄR

GÖR DET ENKLARE

Mindfulness - Grundkurs - ONLINE

Önskar du gå en mindfulnesskurs

Mindfulness for Business


Få verktyg för stresshantering, effektivitet & fokus. Kortare insats eller längre upplägg bestämmer ni.

LÄS MER HÄR

Ge ditt företag och dina anställda en riktig boost. Minfulness for Business ger enormt positiva effekter för både individ, team och företag.

Paragraphs are the main building blocks of web pages. To change what this one says, just double-click here or hit Edit text. You can change the style here, too.

Paragraphs are the main building blocks of web pages. To change what this one says, just double-click here or hit Edit text. You can change the style here, too. Of course, dragging the text will move the paragraph on the page.

unsplash