Choklad Serien

Choklad Serien


Choklad Serien är en svensk, biologisk och ekologisk hud- och kroppsvård. Alla produkter är tillverkade i Jämtland med råvaror av högsta kvalitet. Choklad Serien har tre huvudingredienser, choklad, kaffe och havtorn. Att blanda choklad, kaffe och havtorn är en fantastisk kombination där vi tar tillvara på dessa tre produkters unika egenskaper.

Choklad Serien innehåller 70 % mörk ekologisk odlad choklad. Choklad har använts framförallt som dryck i 2000 år. I dag vet vi att mörk choklad har många positiva effekter både in- och utvärtes. Den innehåller massor av antioxidanter som kan skydda cellerna mot onödiga skador och kan därmed motverka onödigt åldrande. Antioxidanter kan också ha andra effekter, som att motverka tillväxt av bakterier. Choklad innehåller flavonoider som är känd för att verka antiinflammatoriskt och vara välgörande för huden, samt mineraler, framförallt magnesium men även kalcium, järn, kalium och natrium. Choklad innehåller också A-vitamin, B-vitamin och rikligt med E-vitamin. Dessutom är chokladen känd för att göra oss glada då den ökar halten av serotonin som kroppens lyckohormon. Kakao har många positiva effekter på huden. Den ger spänst, återfuktar, slimmar och stramar upp. Den gör huden mjuk och ger den näring samt ökar cirkulationen.

Kaffet i Choklad Serien är ekologisk odlat. Kaffebönan är naturligt rik på antioxidanter som är välgörande för huden och skydda cellerna mot onödigt åldrande. Antioxidanter kan dessutom motverka bakterier och andra mikroorganismer. Enligt senaste rön har även kaffeoljan visat sig vara effektiva mot fina linjer och solskadat hud. Koffeinet verkar dessutom sammandragande på blodkärlen vilket gör den effektivt mot celluliter. Oljan från kaffebönan verkar rengörande och återfettar huden vilket resulterar i en mjuk och fin hy.

Choklad Seriens havtorn odlas i Jämtland. Havtorn är ett viktigt inslag i Choklad Seriens produkter. Havtorn är nyttigt både in- och utvärtes. Det är en av världens vitaminrikaste bär! Halten av C-vitamin är den största av alla ätbar bär och frukter. Studier visar på att havtorn för invärtes bruk kan förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. På senare tid har havtornsolja blivit uppmärksammad för att ha god effekt på hudsjukdomar och ge vacker hy. Flera studier pekar på att havtornsolja motverkar irriterad hud som eksem och akne, och att oljan kan motverka onödigt åldrande. Unikt med havtorn är att den ofta ger ett snabbt resultat. Den goda effekt som havtorn ofta har på huden beror troligtvis på att den innehåller så många för huden välgörande näringsämnen. Havtorn är rik på A-vitamin, C-vitamin, proteiner, fettsyror, karotener och E-vitamin liksom mindre mängder av B-vitamin och K-vitamin. Den innehåller massor av antioxidanter och rikligt med omega 3, 6, 7, och 9.

 

SAMARBETSPARTNER

KONTAKT

Skarphagsgatan 29

603 64 Norrköping

072-150 00 66

E-post: info@halsostund.nu

BETALNING

Swish, kort & Klarna